ORTAKLAR

Av. Şaban KARA

Av. Şaban KARA


[email protected]

[email protected]

1997 yılından itibaren çeşitli hukuk bürolarında çalışmış, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yurtman & Kara Hukuk Bürosunun kurucu ortağıdır.

Özellikle; Ticaret ve Şirketler Hukuku, Uluslararası Kara ve Hava Yolu Taşımacılığı Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Borçlar Hukuku, Özel Borç İlişkileri ve Sözleşmeler Hukuku, Gayrımenkul ve İnşaat Hukuku, Miras Hukuku, Tazminat Hukuku, İcra İflas Hukuku, İş Hukuku ve İş Davaları, Kat Mülkiyeti Hukuku, Tüketici Hukuku ve Bilişim Hukuku alanlarında yoğun olarak çalışmış ve uzmanlaşmıştır. Halen bu alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. 

Yabancı dili İngilizce dir. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve platformlara üyedir. 2000 yılından bu yana İstanbul Barosuna kayıtlı olarak fiilen Avukatlık yapan deneyimli bir avukattır. Aynı zamanda uyuşmazlıkların zaman ve maliyet bakımından verimli bir çözüme kavuşturulması için Arabuluculuk yapmaktadır. 

YAYINLAR

Makaleler:

  • İnternet Yoluyla Havalede Hukuki Sorumluluk, İstanbul Barosu, 2007
  • 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun, E-Ticaret Yapanlar ve Hizmet Sağlayıcıların Yükümlülükleri ve Yaptırımlar, İstanbul, 2015